ÖPPET KÖP I 30 DAGAR     

Frakt 95kr, fri frakt över 3000kr

Välkommen till Vinbutiken - Vi hjälper er med Festen!

Vinbutiken.nu

Vintillbehör / Bartillbehör

För att åtnjuta ett gott glas vin eller champagne bör man tänka på att använda vintillbehör som förhöjer vinets kvalitet. Det mesta och med bästa kvalitet finns hos vinbutiken. Ett viktigt moment är att öppna vinet eller champagnen på ett rätt sätt. Vinbutiken.nu har öppnare för alla ändamål. En livlig diskussion är fortfarande om man ska använda naturlig kork eller syntetisk. Vissa vinproducenter påstår fortfarande att den naturliga korken framhäver vinets tydliga doft och smak. Tyvärr håller råvaran av naturlig kork på att ta slut. Många fabrikanter påstår att den naturliga korken kan framställa en mögelsvamp som påverkar vinets smak. Detta har ett påstående att vinet är korkat. Den smakförändringen kan inte uppstå av syntetiska korkar. Naturliga korkar expanderar alltid efter att flaskan expanderar med tiden. En syntetisk kork behåller sin storlek oavsett om flaskan expanderar. Det kan då uppstå ett glapp mellan kork och flaska och onödigt mycket syre kan tränga in i vinet. En viktig aspekt för vinproducenten är att den syntetiska korken är betydligt billigare. Ett flaska vin bör alltid  hällas över i en vinkaraff eller tillbrigare en timme innan det serveras för att luftas som förhöjer vinets smak och karaktär. Vinets temperatur är en av de viktigaste delarna för att behålla vinets smak och karaktär över tiden. Ett vin som ska lagras är mycket viktigt att det håller en jämn temperatur. Om lagringstemperaturen ändras ofta sänks vinets hållbarhet väsentligt. Temperaturen bör inte förändras mer än ett par grader. Om du lagrar vinet i en villa utan vinkällare med reglerad temperatur där det är olika temperaturer på dagen och natten försämras vinets kvalitet väsentligt. Det bästa är givetvis att vinet förvaras i en vinkyl från vinbutiken.nu. De flesta vardagsviner som säljs ska eller bör inte lagras mer än en månad. Det är inte alltid sant att ett dyrare vin kan lagras längre, det beror mest på druvans kvalitet.  Det har även visats sig att viner med ett konserveringsmedel kan lagras kortare. Vinets färg är en betydande del av vinets karaktär. Färgen stabiliseras och mognar mest under tiden vinet har sin jäsning och ändras allt eftersom vinet tillsätts syre